Gyermekek esetén az első találkozás minden esetben a szülőkkel történik, majd ezután 5 alkalom ismerkedés következik a gyermekkel. Ezután újra találkozom a szülőkkel, és ekkor tudjuk kijelölni a további irányt.

A gyermekekkel való munkában a szülőkre fontos szövetségként tekintek, hiszen ők ismerik gyermeküket a legjobban, ők töltik vele a legtöbb időt – így a folyamatnak éppen olyan fontos része a szülőkonzultáció, mint a gyermekkel folyó alkalmak. A szülőkonzultációkon közösen tudunk gondolkozni, és a gyermekkel egyénileg töltött alkalmak alapján segítek jobban megérteni a gyermek nehézségét, a probléma mögött meghúzódó okokat, működéseket.

Módszereimet tekintve többféle eszközzel rendelkezem, melyet az adott gyermek nehézségéhez és szükségletéhez illesztek. Gyermekek esetén a közös munka nyelve minden esetben a játék, mese, rajzolás, alkotás. Ebben a térben a játékok, mesék, rajzok mind lehetséges kifejezési formák a gyermek számára, mellyel egyszerre segít megérteni a benne zajló folyamatokat, és a szimbolikus történések által meg is tud oldani belső konfliktusokat.

 

Milyen esetekben fordulhat hozzám?

  • Szorongás
  • Indulatkezelési nehézségek
  • Beilleszkedési problémák
  • Iskolai nehézségek, tanulási motiváció
  • Szülőről való leválás nehézsége.


2023 © abermannjulia.hu
Utolsó frissítés: 2023. 12. 01.

 

Please publish modules in offcanvas position.

Back To Top