Lelki Állóképesség Javító Képzés

(stresszkezelő tréning nyolcadikosoknak a felvételire)

Csoportvezetők bemutatkozása:

 

Julcsi

Abermann Júlia vagyok, pszichológus, tanácsadó szakpszichológus. 2014 óta dolgozom legnagyobb részt iskolapszichológusként (általános és középiskolában is), de gyűjtöttem tapasztalatot pedagógiai szakszolgálatnál is. Jelenleg egy általános iskola pszichológusa vagyok, mellette egyénileg és csoportban is dolgozok gyerekekkel és fiatalokkal. A tréningen a pályatanácsadó szakpszichológus és karrier coach végzettségem mellett a gyerekpszichodráma, meseterápia és a komplex-integratív gyermekterápia tudásanyaga lesz a segítségemre.

 

Edó

Vámosi Edit vagyok, 2012-ben lettem pszichológus, 2018-ban tanácsadó szakpszichológus. 8 évet dolgoztam iskolapszichológusként általános iskolában és középiskolában. Jelenleg egyénileg és csoportokban is dolgozom fiatalokkal, gyerekekkel. Munkám során az élménypedagógia, pszichodráma módszertanát használom.

 

Lelki Állóképesség Javító Képzés

(stresszkezelő tréning nyolcadikosoknak a felvételire)

Tavalyi tréningünk sikere után idén is hívjuk azokat a 8. osztályosokat, akik úgy érzik, hogy

 • jól jönne néhány eszköz a stressz kezelésére
 • nagy a nyomás rajtuk ebben az időszakban
 • lelkileg is szeretnének felkészülni a felvételire

 

Miért tartjuk fontosnak ezt a tréninget?

Pszichológusként, korábbi iskolapszichológusként mindketten tudjuk, hogy a 8-os felvételi milyen nagy nyomást helyez a fiatalokra. A felvételi évében hirtelen szakad a nyakukba a felelősség és az önállóság, egy addig ismeretlen téthelyzettel párosulva. Erre szeretnénk eszközöket nyújtani a 8. osztályos felvételizőknek, hogy a megszerzett tudásukból és önmagukból minél több mindent tudjanak a felvételi alkalmával megmutatni, és ennek ne a vizsgadrukk legyen a gátja.

Mindketten hiszünk a csoport támogató erejében, ezért többféle módszertannal (pszichodráma, meseterápia, élményterápia) gyakran szervezünk csoportokat, tréningeket. Tapasztalatunk szerint vannak témák, amiket sokkal hatékonyabban lehet csoportban, sorstársak között megdolgozni. Ezt a tréninget épp ilyennek látjuk: a csoport maga adja a lendületet az általunk kínált technikákhoz, és a kettő együtt hozza létre a változást. Tavalyi résztvevőink közül egyikük mondatát idézve: “Olyan jó volt rájönni, hogy nem csak én érzek így, nem csak nekem nehéz ez az év. Ettől már kevésbé féltem. Jó volt megismerni a többieket, akik más sulikból jöttek, és a sokféle technikát, amit tanultunk.”

Korábbi tapasztalataink alapján a két napot egy egységnek tekintjük. Az első napon főleg az írásbeli, a második napon főleg a szóbeli felvételire fókuszálunk.

 

Mire számíthatnak a résztvevők?

 • két pszichológus csoportvezető
 • laza légkör sok hasznos tudással
 • maximum 10 résztvevő, akik mind ugyanabban a cipőben járnak: készülnek a felvételire
 • általunk egyedileg összeállított munkafüzet, melybe szívünk-lelkünk beletettük és összefoglalja a tréningen elhangzottakat

 

Miből fog állni ez a két nap?

 • tudásanyag a stressz háttéről, működéséről, ránk tett hatásairól
 • hogyan ismerjük fel életünkben a stresszt és hogyan kezeljük
 • többféle relaxációs gyakorlat, hogy mindenki megtalálja a neki legjobban működőt
 • naplózás módszere általunk kidolgozott munkafüzettel

 

Praktikus információk:

 • kényelmes ruhában érdemes jönni
 • jó, ha van kulacs a gyerekeknél
 • tízórait biztosítunk a tréning idejére (ételérzékenységet kérjük jelezzék, ha van!)
 • ebédet hozzanak magukkal a gyerekek (mikrohullámú sütő van, ha melegíteni szeretnének, evőeszköz csak korlátozott számban)
 • fizetés készpénzben és átutalással is lehetséges

Helyszín:

Rózsa Pszichológiai Központ (1077, Budapest Rózsa utca 40/a; A 4-6-os villamos Király utcai megállójához közel).

Ár:

60 000 Ft (A két napot egy egységnek tekintjük, külön-külön részvételre és fizetésre nincs lehetőség.). Fizetés az első napon készpénzben, vagy azt megelőzően külön egyeztetve átutalással lehetséges.

Időpont:

2023. január 7. és 2023. február 11., 9:30-15:30

Ez a két nap készségfejlesztő tréning, mely kifejezetten az írásbeli és szóbeli vizsgahelyzetekre kínál eszközöket. Ez a keret nem terápiás keret, így a hosszabb ideje tartó és mélyebben meghúzódó szorongások kezelésére nem alkalmas. A tréning keretből folyólag nem zár ok, hogy a résztvevők korábbról ismerjék egymást, így jöhetnek barátok, osztálytársak is.

A helyeket a jelentkezés sorrendjében töltjük fel, a családias légkör és az egyéni figyelem biztosítása miatt maximum 10 főt tudunk fogadni.

Jelentkezés:

E-mailben () a következő adatokkal: gyermek neve, születési dátuma, iskolája, szülő elérhetősége (e-mail cím és telefonszám), pár mondat arról, hogy miért jelentkeznek.

Jelentkezési határidő:

2023. január 2.

Bővebb információ:

Emailen:

Telefonon:

Abermann Júlia: +36 70 220 98 42
Vámosi Edit: +36 30 529 30 70


2023 © abermannjulia.hu
Utolsó frissítés: 2023. 12. 01.

 

Please publish modules in offcanvas position.

Back To Top