Úgy gondolom, a gyermekek és felnőttek életének is igen fontos része egy csoport, közösség, ahova tartoznak. A legalapvetőbb a család, de ide tartozik az óvoda / iskola, később a munkahely, bármilyen baráti vagy hobbihoz kötődő közösség, és egészen nagyban a társadalom maga. Én abban hiszek, hogy az egyén problémája nem választható le a közösségről és a társadalomról. Emiatt is szerepel szakmai életutamban, munkásságomban ekkora hangsúllyal a csoportokkal való munka - akár iskolapszichológusként, ami a gyermekek, serdülők életének egyik igen fontos szocializációs tere, akár intézményen kívüli formákban. Természetesen vannak helyzetek, amikre nem a csoportos forma a megoldás, és ilyenkor az egyéni segítség kerül előtérbe. 
 
Csoportokkal elsősorban a gyermekpszichodráma módszerével dolgozom, további információk az induló csoportokról itt találhatók: 

Ezen kívül szívesen vállalok egyéni megkeresés és egyeztetés alapján egyéb csoportokkal kapcsolatos munkákat is. Közel állnak hozzám a gyermekcsoportoknak tartott, nem terápiás célú, csapatépítő alkalmak. Ezekben főleg drámas, meseterápiás és élmény­pedagógiai eszközöket használok. Ezen kívül serdülőknek, fiatalfelnőtteknek tartott pályaválasztási, pályaszocializációs tréningekben érzem igazán otthon magam. 

  • 2014, 2015 - Festivalliés - Francia nyelvű táborban csapatépítő alkalmak a tábor folyamán többször (http://itinero.eu/festivallies-14/
  • 2017 - Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria - Angol nyelvű nyári táborban csapatépítő, közösségformáló akalmak a tábor folyamán többször (http://www.deak17galeria.hu/)
  • 2019 - Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium Pályaorientációs napján 12. évfolyamosoknak kiscsoportos pályaválasztási tréning
  • 2016 - Budapesti Corvinus Egyetem Diáktanácsadó Központ - Kortárs segítők tréningje (ELTE Tanácsadó Szakpszichológus képzés gyakorlataként)
  • 2020 - Dörgicse Önkormányzati táborában drámas csapatépítő foglalkozás 

 


2023 © abermannjulia.hu
Utolsó frissítés: 2023. 12. 01.

 

Please publish modules in offcanvas position.

Back To Top